Importera och exportera foderlistor, stall och hästar (v3)

Du som har skolversionen eller högre versioner kan spara foderlistor, stall och hästar i XML-format,  vilket gör det möjligt att exportera dem till andra användare av PC-Horse version 3  som har samma språkversion som du (import av av utländska foderlistor är inte möjligt). På samma sätt kan du importera filer som du t.ex fått per mail av en annan användare av PC-Horse3.

SPARA & EXPORTERA

Högerklicka på den foderlista du vill hantera 

Ett antal alternativ visas.

1. Välj "Spara Exportfil" för att lagra den på standardplatsen för export & importfiler (rekommenderas). Filen kan senare hämtas för att på vanligt sätt bifogas i ett mail. Du kan även välja att spara undan foderlistan för att vid behov kunna återimportera den. Kan vara praktiskt för att slippa se mindre frekventa eller tillfälliga foderlistor du gjort.

2. Välj  E-postexporten om du direkt vill skicka den valda foderlistan. (En kopia sparas automatiskt i Export-Importmappen).

46 export import1

 

3. Inne i en öppen foderlista finns också möjlighet att skapa en foderfil för export.
46 exportfeedlist

 

Högerklicka på det stall du vill hantera 

Samma möjligheter gäller för stall som för foderlistor.

46 export import2

 

Högerklicka på den häst du vill hantera 

Samma möjligheter gäller för en häst som för stall.

46 export import3

 

IMPORTERA FODERLISTOR, STALL OCH HÄSTAR

Gå till huvudmenyn - "Fil".

Välj "Import, stallar, foderlistor - Extern" så öppnar sig tre alternativa filter. Välj den filtypen du söker.

(Notera med "Extern" avser vi filer som ligger lagrade och synliga på windows filsystem utanför PC-Horse3. Alla foder, foderlistor, stall och hästar du ser i programmet är krypterade och inkapslade i den viktiga filen User data.xml)

46 export import4

 

Om du t.ex valt att importera ett stall så visas nu alla stall-filer  med efternamnet "StableExportimport" i standardmappen för Export/Import. Om du lagt filen någon annanstans får du leta upp den i filsystemet.

Klicka på filen så importeras den in i PC-Horse och kan därefter hanteras på vanligt vis.

46 export import5