4 enkla tips innan du börjar (v3)

kilo Kontrollera noga det foder som hästarna får innan Du börjar använda programmet. Kom ihåg att ett mått eller en liter kraftfoder inte innehåller ett kg foder. Använd en våg och kontrollera hur mycket kraftfoder varje häst får. Försök också att väga hömängden till varje häst.
46 tscontrol200 Om Du använder hösilage bör Du känna till mängden du ger och dess innehåll av torrsubstans. Om Du använder foder som blandas med vatten (t.ex Betfor) ska Du i programmet uppge mängden torrt foder.
MJ Det är svårt att beräkna energibehovet för hästar under träning och motion exakt. Om din häst fungerar bra med de fodermängder den har fått hittills, bör den första foderstaten Du gör baseras på dessa fodermängder.
mattband Försök alltid fastställa hästens vikt så bra som möjligt. Du kan mäta bröstomfånget. Programmet underlättar detta för dig. För unghästar ska Du även ange den förväntade vuxenvikten. Ta moderns vikt som utgångspunkt och öka den om unghästen är hingst - eller om fadern är en särskilt stor häst.