Skapa Quick foderlistor - en tidsbesparande "global" funktion

Under huvudmenyn finner du valet Quick foderlista i KONSULT-versionen.

Fördelen med denna listtyp är att du kan lägga upp ett antal foderlistor vars innehåll är anpassat för speciella situationer. Det kan gälla foderurval som passar en viss kundkategori, en viss hästkategori, en viss priskategori, etc. När en sådan Quick foderlista är vald i ett stall går den direkt upp i foderstatens foderval  vilket spar tid i stressade situationer.

Observera att Quick foderlistor är en global funktion. Med det menas att alla Quick foderlistor skapas centralt på denna plats och därmed blir de åtkomliga från alla stall och hästar.
Det är i respektive stall som du sedan väljer vilken av Quick foderlistorna du vill använda i just det stallet. Läs mer om det här.

46 quickfeedlist1 quickfeed structure

 

Du hittar även till samma plats via ikonen kugghjulet och under fliken Quick feeding. Här skapar du nya Quick foderlistor, raderar och ändrar innehållet i befintliga listor.

46 quickfeedlist2

 

Gör en ny Quick foderlista genom att trycka på PLUS-tecknet. Ge den ett lämpligt namn. Tryck OK.

46 quickfeedlist3

 

Dubbelklicka i listan så öppnar sig listan i bakgrunden.
Välj foder från olika foderlistor och fodertyper på vanligt sätt för att dessa ska kopieras över i den aktuella Quick foderlistan.

46 quickfeedlist4

 

Samtidigt som du ser vilka foder som flyttas över till den aktuella listan ser du även att innehållet i Quick foderlistan dyker upp i rutan nedanför (snabbvisningen).

46 quickfeedlist5

 

När du senare går in i inställningar/Quickfeeding igen är det enkelt att se vad de olika Quick foderlistorna innehåller. Markera listan, så visas innehållet.

Använd ikonen PENNA för att öppna foderlistan och göra ändringar i dess innehåll. Om du ändra innehållet i en Quick foderlista påverkar det alla stall som valt denna foderlista. När en ny foderstat ska räknas kommer således den ändrade Quick foderlistans innehåll att bli det som används.

46 quickfeedlist6